3 Oktober 2022

Neste, Idemitsu Kosan, CHIMEI Corporation en Mitsubishi Corporation bundelen krachten voor het opzetten van een toeleveringsketen voor hernieuwbare kunststoffen

Neste Corporation, Persbericht, 3 oktober 2022 om 8:00 uur (EET)

Foto: Toeleveringsketen voor hernieuwbare kunststoffen

Neste, Idemitsu Kosan, CHIMEI en Mitsubishi Corporation zijn overeengekomen om een toeleveringsketen op te zetten voor hernieuwbare kunststoffen die gebruik maakt van bio-based koolwaterstoffen (Neste RE™) voor de productie van styreen monomeren (bio-SM) en hernieuwbare op massabalans-gebaseerde kunststofderivaten, waaronder acrylonitril-butadieen-styreen (bio-ABS*). Het wordt de eerste keer dat bio-SM in Japan en hernieuwbare kunststoffen in Taiwan worden geproduceerd. De doelstelling is de productie in de eerste helft van 2023 te starten.

Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare en circulaire grondstoffen voor de polymeren en de chemische industrie, gaat Neste RE leveren aan Idemitsu Kosan, de grootste fabrikant van styreen monomeren in Japan. Voor deze samenwerking wordt Neste RE geproduceerd uit 100% bio-based grondstoffen zoals afval- en reststoffen. Het gebruik hiervan kan de uitstoot van broeikasgassen (‘GHG’) aanzienlijk verminderen in vergelijking met het gebruik van traditionele fossiele grondstoffen.

Idemitsu Kosan zal vervolgens bio-SM produceren op basis van de massabalans-methode en deze bio-SM leveren aan CHIMEI, de grootste ABS-fabrikant ter wereld, voor de productie van hernieuwbare kunststoffen. Mitsubishi Corporation zal de samenwerking tussen de partners in de waardeketen coördineren met als doel de markt voor hernieuwbare producten te ontwikkelen. 

Door het ontwikkelen van een nog sterker partnerschap en nauwere samenwerking dan gebruikelijk is in de kunststofwaardeketen, introduceren de bedrijven nieuwe hernieuwbare bestanddelen om kunststofproductie mogelijk te maken waarbij fossiele grondstoffen zijn vervangen door hernieuwbare grondstoffen. De bedrijven dragen hiermee bij aan de doelstellingen van de kunststofindustrie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en aan de overgang naar een samenleving met lage koolstofemissies.

*) ABS-hars is een thermoplastisch polymeer gemaakt van acrylonitril, butadieen en styreen monomeren. Gezien de eigenschappen van hardheid en slagvastheid wordt het gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de automobielsector, elektronica en speelgoed.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie:           

Neste: Neem contact op met de mediaservice van Neste, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET).

CHIMEI: Media Contact +886-6-2663000 ext.1582 / loreta@mail.chimei.com.tw

Idemitsu Kosan: Public Relations Department Public Relations Section, https://www.idemitsu.com/en/contact/flow/index.html

Mitsubishi Corporation: Inquiry Recipient, tel.+81-3-3210-2171 / facsimile:+81-3-5252-7705

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2021 bedroeg de omzet van Neste 15,1 miljard euro. Lees meer: neste.nl 

CHIMEI

CHIMEI is a Taiwan-based performance materials company that designs and manufactures advanced polymer materials, synthetic rubbers, and specialty chemicals. Companies from around the globe seek out CHIMEI to boost their products' performance and durability, find a breakthrough in aesthetics, raise their production efficiency, and reduce their environmental impact. Discover how CHIMEI helps businesses aim higher, and steps up to its global responsibilities, at www.chimeicorp.com.

Idemitsu Kosan Co.,Ltd.

Headquarters: 2-1, Otemachi 1-chome, Chiyoda-ku, Tokyo 100-8321, Japan
Main Operations: Idemitsu Kosan Co.,Ltd. is a global energy company whose main business is oil refining and sales of petroleum & petrochemical products.
We commit to the security of a stable energy supply, while transforming into a resilient business entity, answering to an ever changing economic and environmental needs of the society, by expanding the following five business segments both domestically and abroad:
Petroleum, Basic Chemicals, Functional Materials, Power & Renewable Energy, and Resources.
Representative: Representative Director & Chief Executive Officer  Shunichi Kito
Year of Establishment: 1940

Mitsubishi Corporation

Headquarters: 2-3-1 Marunouchi, Chiyoda-ku, Tokyo
Main Operations: MC engages in a wide range of businesses spanning multiple industries and overseen by its Industry DX Group and 10 industry-specific Business Groups: Natural Gas, Industrial Materials, Petroleum & Chemicals Solution, Mineral Resources, Industrial Infrastructure, Automotive & Mobility, Food Industry, Consumer Industry, Power Solution, and Urban Development.
Representative: President & CEO Katsuya Nakanishi
Year of Establishment:1954