You are here

Neste's strategie - Faster, Bolder and Together

Neste's strategie heet ''Faster, Bolder and Together”; sneller, gedurfder en samen. Het weerspiegelt het inzicht dat er geen tijd te verliezen valt bij het bestrijden van klimaatverandering of het aanpakken van de uitdaging van plastic afval. Om te kunnen slagen, moeten we in actie komen, nieuwe oplossingen vinden en deze sneller en gedurfder dan ooit tevoren afleveren - samen! 

Een wereldleider in hernieuwbare en circulaire oplossingen

Ons doel is om een wereldleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Om dit te bereiken, zetten we ons in voor:

  •  Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door onze klanten met minstens 20 miljoen ton CO2-equivalent per jaar tegen 2030.
  • Het bereiken van koolstof-neutrale productie tegen 2035.
  • Het verbreden van onze eindmarkten naar de hernieuwbare luchtvaart en de polymeren-sector.
  • Een aanbieder van oplossingen voor chemische recycling worden.
  • Uitbreiden van ons unieke wereldwijde afval- en reststoffen grondstoffenplatform.
  • Leider blijven in de productiecapaciteit voor hernieuwbare producten met een marktaandeel van ten minste 40%.
  • Het overtreffen van onze sector-collega's op het gebied van waardecreatie.

Onze drie strategische prioriteiten

  1. Snellere en gedurfdere schaalvergroting van hernieuwbare en circulaire oplossingen. We blijven de markt van het hernieuwbare wegvervoer leiden. Maar gaan ook een exponentiële groei creëren door hernieuwbare vliegtuigbrandstof aan te bieden aan de luchtvaartindustrie en ons op de toekomst te richten via hernieuwbare polymeren en chemicaliën.
  2. Vergroten van innovatie. Innovatie is een van de belangrijkste voorwaarden voor onze strategie om sneller en gedurfder zaken te doen. De rol van innovatie bij Neste is het waarborgen van de groei van de huidige activiteiten en het creëren van nieuwe zakelijke platformen. Dat doen we in uitgebreide samenwerking met partners in onderzoek en de waardeketen. 
  3. Verbetering van de efficiëntie in onze bedrijfsvoering. We stimuleren de efficiëntie van onze activiteiten, zowel op het gebied van hernieuwbare als fossiele brandstoffen.

Neste has three strategic priorities: Scale up faster and bolder renewable and circular solutions, increase innovation and drive efficiency in operations.