Wat is Neste MY Renewable Diesel (HVO100)?

Wat is Neste MY Renewable DieselTM (HVO100)?

Neste MY Renewable Diesel is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO100), die de uitstoot van broeikasgassen (GHG) door wegtransport aanzienlijk vermindert. Door te kiezen voor Neste MY kunnen bedrijven vandaag al beginnen hun klimaatdoelstellingen te bereiken. Neste MY Renewable Diesel is een HVO100-brandstof die de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) met tot 90%* vermindert. De brandstof is volledig compatibel met alle dieselmotoren en de huidige infrastructuur voor de distributie van dieselbrandstof - van raffinaderij tot tankstations en eindgebruikers. Gewoon tanken en rijden! 
  
Neste MY is gebaseerd op de NEXBTL-technologie, een gepatenteerd product van ons eigen R&D-team. De technologie maakt het mogelijk om hernieuwbare diesel van hoge kwaliteit te produceren uit 100% hernieuwbare grondstoffen zoals afval, residuen en andere hernieuwbare grondstoffen. 

Show More

Wetenschappelijke studies en veldproeven** hebben aangetoond dat het gebruik van Neste MY Renewable Diesel heel wat voordelen biedt voor lokale emissies in vergelijking met fossiele diesel:

  • tot 33% lagere niveaus van fijne deeltjes 
  • tot 30% minder koolwaterstoffen (HC)
  • tot 24% minder uitstoot van koolmonoxide (CO)
  • tot 9% minder stikstofoxide (NOx) 
  • lagere niveaus van polyaromatische koolwaterstoffen (PAK)

Lokale emissies kunnen ook effectief worden verminderd door te investeren in een nieuw wagenpark met elektrische motoren of de modernste dieselmotoren. Neste MY Renewable Diesel biedt echter een drop-in oplossing die bestaande voertuigen meteen kunnen gebruiken. Oudere en minder geavanceerde motoren halen meer emissiereducerende voordelen uit Neste MY Renewable Diesel. 

De merknaam Neste MY Renewable Diesel benadrukt dat een individuele keuze ertoe doet en een aanzienlijke positieve impact kan hebben. Maak de duurzame keuze met Neste MY en verminder uw impact op het klimaat, vandaag nog.
 

hvo diesel handpomp

De voordelen van Neste MY Renewable Diesel (HVO100)

co2 emissions icon

Tot wel 90% minder uitstoot van broeikasgassen

Over de hele levenscyclus, vergeleken met fossiele diesel.
leaf icon

Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen
check box icon

Compatibel met alle dieselmotoren

Neste MY Renewable Diesel kan in alle dieselvoertuigen en -motoren gebruikt worden.
pistol icon
Een snelle en makkelijke switch

Overschakelen naar Neste MY Renewable Diesel vereist geen nieuwe brandstofinfrastructuur of aanpassingen aan uw voertuigen. Gewoon tanken en rijden!

indicator map icon
Overal verkrijgbaar

Neste MY Renewable Diesel is verkrijgbaar in Europa, Noord-Amerika en andere landen over de hele wereld.

jerry can icon
Geen compromissen

Neste MY Renewable Diesel levert dezelfde hoge prestaties en actieradius als fossiele diesel, maar met een schonere verbranding en zonder onzuiverheden zoals zwavel, zuurstof of aromatische verbindingen.

storage icon
Uitstekende bewaareigenschappen

Neste MY Renewable Diesel kan gedurende lange perioden worden opgeslagen dankzij de zuiverheid van het product. Het trekt geen water aan, wat betekent dat er, bij correcte hantering en opslag, geen risico is dat de productkwaliteit achteruitgaat of op microbiële groei. Het heeft een uitstekende stabiliteit, wat zorgt voor uitstekende bewaareigenschappen.

high performance icon
Hoge prestaties

Dankzij het hoge cetaangetal van Neste MY Renewable Diesel moeten roetfilters minder snel vervangen worden en worden de uitlaatemissies gereduceerd.

tried and tested icon
Uitgebreid getest

Neste, de wereldwijd grootste producent van hernieuwbare diesel, heeft een bewezen staat van dienst in het produceren van hernieuwbare brandstoffen van hoge kwaliteit, goedgekeurd door toonaangevende fabrikanten.

euro_icon_128
Een kostenefficiënte keuze

Neste MY Renewable Diesel is een kostenefficiënte oplossing om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, vooral wanneer er rekening wordt gehouden met de "well-to-wheels"-benadering en de totale eigendomskosten.

cold weather performance icon
Buitengewone prestaties bij koud weer

Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor zeer koude weersomstandigheden, tot -22°C.

‘Follow the Drop' en duik dieper in de voordelen van
Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel: een overzicht

Download hier de Neste MY-factsheet. Deel ze met uw collega's.

DOWNLOAD

BE-NL Product info: Send email

Zoek tankstations en distributeurs

Vind Neste MY

Meer weten?

CONTACTEER ONS

*De methodologie voor de berekening van de levenscyclusemissies en de emissiereductie is in overeenstemming met de richtlijn hernieuwbare energie II van de Europese Unie (2018/2001/EU).
**Deze gemiddelde emissiereducties zijn gebaseerd op 100% gebruik van Neste MY Hernieuwbare Diesel in pre-Euro VI voertuigen of pre-Stage IV mobiele apparatuur. De voertuigemissies zijn vergeleken met conventionele diesel.

Meer informatie over Neste MY Renewable Diesel