15 Augustus 2023

De productie van hernieuwbare diesel in de uitbreiding van Neste's raffinaderij in Singapore weer opgestart na productiestop

Neste Corporation, Persbericht, 15 augustus 2023 om 9.00 uur (EET)

De productie van hernieuwbare diesel in de uitbreiding van Neste's raffinaderij in Singapore is begin augustus weer gestart, conform de planning van het bedrijf. De productielijn in het uitgebreide deel van de raffinaderij werd in juni gestopt vanwege onverwachte reparaties aan de installaties.

Het opvoeren van de productie in het uitgebreide deel van de raffinaderij gaat door en de verwachting is dat dit afgerond wordt tegen het einde van het jaar. De start van de productie van SAF in Singapore is gepland in het derde kwartaal, zoals gecommuniceerd is in het halfjaarverslag van Neste in juli. 

De uitbreiding van de raffinaderij in Singapore verdubbelt de productiecapaciteit van Neste in Singapore. Met de groeiprojecten in Singapore en Martinez in de US, wil het bedrijf zijn totale nominale productiecapaciteit van hernieuwbare producten verhogen tot 5,5 miljoen ton per jaar in het begin van 2024. De uitbreiding van Neste's raffinaderij in Singapore is voltooid en de productie in het uitgebreide deel van de raffinaderij werd initieel in  april 2023 gestart. 

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie: Neem contact op met Neste's mediadienst, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET). Abonneer op Neste’s (pers)berichten via https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2022 bedroeg de omzet van Neste 25,7 miljard euro. Lees meer: neste.nl