17 Maart 2023

Catom’s dochteronderneming OK Oliecentrale gaat Neste MY Renewable Diesel verkopen in Nederland

Neste Corporation, Nieuws, 17 maart 2023

Foto: Op het hoofdkantoor van Catom in Breda, Nederland. Links, Jan Willem Westerhuis, CEO van Catom en rechts Peter Zonneveld, Vice President Sales Renewable Road Transport Europa en APAC bij Neste. Bron: Catom

Neste werkt in Nederland samen met Catom B.V. om de levering en distributie van Neste MY Renewable Diesel™ te vergroten en bij te dragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in de transportsector.

Catom is een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in de handel, distributie en verkoop van brandstoffen en smeermiddelen. Met haar dochteronderneming OK Oliecentrale is Catom in Nederland marktleider in de verkoop van hoogwaardige brandstoffen aan  eindgebruikers in Nederland. In combinatie met Catom’s opslagfaciliteiten op strategische locaties en logistieke netwerk, zowel over land als over water, zal de beschikbaarheid van Neste MY Renewable Diesel verder toenemen op de Nederlandse markt.

“We zijn erg trots Catom als nieuwe distributeur te verwelkomen. Dit betekent een sterke logistieke aanwezigheid en een zeer bekwame B2B verkooporganisatie in Nederland voor Neste MY Renewable Diesel,” zegt Peter Zonneveld, Vice President Sales Renewable Road Transport Europa en APAC bij Neste. “Met Neste MY Renewable Diesel kan de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90%* worden verminderd vergeleken met fossiele diesel”, gaat Peter Zonneveld verder.

“We zijn een snelgroeiend bedrijf, met ambitieuze doelstellingen. En erg trots dat we Neste MY Renewable Diesel kunnen toevoegen aan onze portefeuille van brandstoffen. Een mooie stap voorwaarts die naadloos aansluit op onze ambities om de huidige behoeften en wensen van onze eindklanten op het gebied van transport en duurzaamheid te kunnen beantwoorden”, aldus Jan Willem Westerhuis, CEO van Catom.

*) De vermindering van de broeikasgasemissies varieert naargelang de regiospecifieke wetgeving die de methodologie voor de berekeningen aanreikt (bv. EU RED II 2018/2001/EU voor Europa en US California LCFS voor de VS), en de grondstoffenmix die wordt gebruikt om het product voor elke markt te produceren.

Meer informatie: Neem contact op met Neste's mediadienst, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET). Abonneer op Neste’s (pers)berichten via https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2022 bedroeg de omzet van Neste 25,7 miljard euro. Lees meer: neste.nl 

Catom in het kort

Catom werd opgericht in 1998 en is sindsdien continu gegroeid. Het Nederlandse bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Breda en regionale kantoren en opslaglocaties door heel Nederland. Catom richt zich op drie hoofdactiviteiten in het downstream segment van de oliemarkt: groothandel (wholesale), verkoop aan de eindgebruiker in de zakelijke markt (reselling) en exploitatie van tankstations met shop (retail). In reselling is Catom marktleider in Nederland en een belangrijke speler in activiteiten zowel op het land (OK Oliecentrale) als op het water (OK Marine).

Meer informatie: www.catom.nl en www.ok-oliecentrale.nl