18 Maart 2022

Coca-Cola Europacific Partners Nederland en logistieke partners stappen over op Neste MY Renewable Diesel voor transport van dranken

Published in Nieuws

Neste Corporation, Nieuws, 18 maart 2022

Vanaf januari 2022 levert Neste haar hernieuwbare brandstof (‘HVO100’) aan Coca-Cola in Nederland. Coca Cola gaat voor het transport van alle dranken HVO100 gebruiken in nauwe samenwerking met haar logistieke partners. HVO100 is een hoogwaardige brandstof die voor 100% uit hernieuwbare grondstoffen wordt geproduceerd. Het gaat jaarlijks om 50.000 ritten voor het vervoer van onder meer Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea en Chaudfontaine. Het grootste deel van de HVO100 brandstof komt van Neste en wordt in Nederland ook verkocht als Neste MY Renewable Diesel™.

"Wij rijden op veel trajecten bijvoorbeeld met EcoCombi-vrachtwagens. Dit zijn extra lange vrachtwagens die meer producten tegelijk kunnen vervoeren en dat scheelt een groot aantal ritten per jaar. Ook zijn we bij sommige vrachtwagens al op 30% biobrandstof overgestapt. Met de volledige transitie naar HVO100 voor het transport van al onze dranken, bouwen we voort op eerdere stappen en zetten we opnieuw een grote stap voorwaarts. Dit betekent natuurlijk investeren, maar het belang van onze klimaatambities gaat ver," zegt Marijke Jacobs-Heefer, Associate Director Country Logistics bij Coca Cola Europacific Partners Nederland.

Neste MY Renewable Diesel in een duurzamer alternatief voor fossiele diesel. Door over te stappen op hernieuwbare diesel kunnen voertuigen die op diesel rijden de uitstoot van broeikasgassen onmiddellijk aanzienlijk verminderen.

"We zijn erg trots om met Coca-Cola in Nederland samen te werken,'' zegt Peter Zonneveld, Vice President Sales Europe en APAC van Neste’s Renewable Road Transportation divisie. "Wij zetten ons in om onze klanten te ondersteunen om hun uitstoot van broeikasgassen in 2030 met minstens 20 miljoen ton per jaar te verminderen," vervolgt Peter Zonneveld.

Overschakelen naar Neste MY Renewable Diesel maakt een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen mogelijk

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Het helpt de uitstoot van broeikasgassen met gemiddeld 90%* te verminderen wanneer de uitstoot over de hele levenscyclus van de brandstof wordt vergeleken met die van fossiele diesel. De hernieuwbare diesel is een "drop-in"-brandstof die direct gebruikt kan worden, volledig compatibel is met alle dieselmotoren en geen aanpassingen vereist aan bestaande voertuigen of de infrastructuur van brandstofdistributie.

Toenemende beschikbaarheid van hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten

Neste is 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel. De raffinaderijen van Neste in Rotterdam en Singapore zijn de grootste en meest geavanceerde raffinaderijen voor hernieuwbare diesel en hernieuwbare producten ter wereld. De totale jaarlijkse productiecapaciteit van Neste's hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten bedraagt momenteel 3,3 miljoen ton. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 neemt dit toe tot 4,5 miljoen ton.

* De gebruikte methode voor het berekenen van de uitstoot tijdens de levenscyclus en de emissiereductie voldoet aan de EU-Renewable Energy Directive (2018/2001/EU)

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie: Neem contact op met de mediaservice van Neste op tel. +358  800 94025 / media@neste.com (tijdens weekdagen van 8.30 tot 16.00 uur EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2021 bedroeg de omzet van Neste 15,1 miljard euro. Lees meer: neste.nl

Attachments: