You are here

Hoe kan Neste MY Renewable Diesel de uitstoot van broeikasgassen door het transport helpen te verminderen?

Met hernieuwbare diesel kunnen bestuurders, bedrijven en overheden meteen het verschil maken. Het is een beproefde oplossing die kan worden ingezet zonder wijzigingen aan infrastructuur of voertuigen. Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en kan de uitstoot van broeikasgassen gedurende de levenscyclus van de brandstof tot wel 90%* verlagen vergeleken met fossiele diesel. Hernieuwbare diesel kan helpen om meteen bestemming fossielvrij te bereiken.  

Neste MY Renewable Diesel combineert unieke kwaliteiten, van een aanzienlijk lagere uitstoot tot het feit dat er geen nieuwe infrastructuur voor nodig is. Neste heeft een bewezen staat van dienst als 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en Neste MY Renewable Diesel wordt al gebruikt in duizenden auto's, bestelwagens en vrachtwagens in Europa en de Verenigde Staten.

De overstap naar Neste MY Renewable Diesel vereist geen nieuwe infrastructuur of aanpassingen aan de voertuigen.

Neste is 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel, met een bewezen staat van dienst in de productie van hoogwaardige hernieuwbare brandstoffen.

Neste MY Renewable Diesel is al verkrijgbaar in zes EU-lidstaten en Noord-Amerika. En hernieuwbare diesel mengsels zijn nog veel ruimer verkrijgbaar.

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen.

Neste MY Renewable Diesel wordt geproduceerd in raffinaderijen in Finland, Nederland en Singapore.

Onmiddellijk tot 90%* minder broeikasgassen tijdens de levenscyclus van de brandstof dan fossiele diesel.

Neste MY Renewable Diesel garandeert dezelfde prestaties en hetzelfde bereik als fossiele diesel, met een schonere verbranding.

Neste MY Renewable Diesel kan worden gebruikt in alle voertuigen met dieselmotor.

Neste MY Renewable Diesel is veilig om het hele jaar door te gebruiken, ook tijdens strenge winters.

Icon Fuel emissions

De strategie om de broeikasgasuitstoot te verminderen, moet alle beschikbare oplossingen omvatten. Door het potentieel van Neste MY Renewable Diesel te benutten, kunnen we meteen samen aan een duurzame toekomst bouwen. 

Meer informatie over Neste MY Renewable Diesel

*De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de herziene Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED2, 2018/2001/EU).